Mod de preparare Prajitura cu branza, miere si scortisoara

  1. Puneti faina si margarina Rama intr-un castron.
  2. Adaugati zaharul tos, coaja de lamaie rasa, galbenusurile si apa rece.
  3. Amestecati ingredientele pana obtineti un aluat omogen, potrivit de tare.
  4. In functie de marimea galbenusurilor, apa va fi intr-o cantitate mai mare sau mai mica.
  5. Iinfasurat aluatul intr-o foloe de plastic si lasati-l la frigider 30 de minute.
  6. Intre timp pregatiti umplutura astfel: amestecati branza cu urda, mierea, zaharul pudra si scortisoara, pana cand se obtine un piure moale.
  7. Adaugati pe rand ouale, batand bine pentru omogenizare.
  8. Ungeti o tava cu margarina rama si tapetati-o cu faina.
  9. Intindeti o foaie de aluat in tava, in asa fel incat sa fie tapetati si pereti tavii.
  10. Puneti tava 10 minute la cuptor, la foc potrivit.
  11. Cand aluatul incepe sa se rumeneasca, scoateti tava si turnati peste foaie compozitia de umplutura.
  12. Puneti din nou tava la cuptor, la foc mic pentru 60-70 de minute.
  13. Dupa care o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca si apoi puneti tava in frigider pentru a 2-a zi.