Mod de preparare Prajitura cu branza şi crema de fanta

  1. Incepem cu prepararea cremei 2 pentru ca trebuie data la racit.
  2. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat+ faina+ amidonul. Se toarna treptat din fanta si se amesteca bine.
  3. Restul de fanta se pune pe foc. Cand fanta a da intr-un clocot se adauga amestecul din galbenusuri. Se amesteca intruna, la foc mic, pana cand incepe a se ingrosa.
  4. Se da la racit si ne apucam de blat si crema 1.
  5. Prepararea blatului: Se spala bine ouale si se separa.
  6. Albusurile se bat cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat spuma. Peste albusurile battue spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga si uleiul, turnand putin cate putin.
  7. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand de jos in sus. Apoi Se adauga si esenta de rom.
  8. Intr-o tava, in care am pus hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil.
  9. Se lasa la cuptor circa 20 de minute la foc mic, se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul. Dupa ce am scos blatul, desprindem de pe hartia de copt si lasam sa se raceasca.
  10. Prepararea cremei 1: Se freaca margarina Rama, care a fost lasat la temperaturacamerei, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  11. Dupa aceea adaugam branza, coaja de lamaie si amestecam foarte bine pana cand devine ca o crema.
  12. Asamblarea: Blatul- crema 1- crema 2 Se da la rece si se taie dupa bunul plac.