Mod de preparare Prajitura cu branza si foi

Preparare aluat:

  1. Intr-un bol mare se adauga zaharul, smantana, cacaua si grasimea si se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, apoi se amesteca bine cu lingura.
  2. Se incorporeaza treptat faina, intai mestecand cu lingura, apoi framantand cu mana, pana obtinem un aluat consistent.

Preparare umplutura:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine albusurile.
  2. Branza de vaci, zaharul si galbenusurile se pun intr-un bol mare.
  3. Mixam bine branza si celelalte ingrediente si la final adaugam albusurile. Dupa ce am mixat bine bine adaugam grisul si amestecam iar.

Asamblare

  1. Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri. 
  2. Pregatim hartie de copt pentru o tava mare de copt.
  3. Intindeti bine aluatul si-l mutati in tava cu ajutorul hartiei de copt, pe care se va si coace prajitura.
  4. Adaugati apoi uniform toata umplutura de branza pe suprafata foii. La final asezati si cealalta foaie.
  5. Puneti la cuptor la foc mic timp de 40-50 de minute. Puteti testa cu scobitoarea daca s-a facut.
  6. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.
  7. Scoateti prajitura din tava dupa ce s-a racit si o portionati la servire.
  8. Se poate servi presarata cu zahar vanilat.