Mod de preparare Prajitura cu branza si migdale

  1. Pentru aluat se pune faina cernuta intr-un castron.
  2. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat, margarina Rama si se amesteca cu mixerul pentru inceput la viteza mica ,apoi la viteza maxima.
  3. Se framanta aluatul pe suprafata de lucru, iar daca se lipeste se lasa cateva minute la frigider, invelit in folie.
  4. Din aluat 2/3 se aseaza in tava de 25*25 cm si cu restul se acopera marginiile tavii pe o inaltime de 2 cm.
  5. Aluatul se inteapa cu furculita si se introduce in cuptorul preincalzit 10-12 min la 180-200 de grade.
  6. Dupa ce e gata tava se lasa la racit pe un gratar de bucatarie.
  7. Foile de aluat congelate, se lasa la decongelat.
  8. Jumatate din aluatul de foi se intinde pe suprafata de lucru presarata cu faina, la o grosime de 3 cm si se taie in fasii de 4 cm latime si 25 cm lungime.
  9. Fasiile de aluat se aseaza in tava, deasupra celuilalt aluat.
  10. Ptr umplutura se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, praful de budinca, sucul de portocale, finesse coaja rasa de lamaie.
  11. Albusurile se bat foarte bine si se incorporeaza in crema.
  12. Crema obtinuta se pune in tava.
  13. Aluatul de foi ramase se taie in fasii de 4 cm latime si 25 cm lungime si se intind ca un grilat pe toate suprafata cremei, se ung cu lapte si se baga la cuptorul preincalzit la 182 grade timp de 60-70 min.
  14. Dulceata de caise se amesteca cu apa, intr-un vas la foc mic.
  15. Se unge prajitura scoasa din cuptor cu acest amestec si se presara migdalele macinate.