Mod de preparare Prajitura cu bulion

  1. Am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul.
  2. Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.
  3. Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.
  4. Pentru crema de gris, am pus intai laptele cu zaharul, coaja de lamaie si sarea la fiert, iar cand a atis punctul de fierbere, am adaugat grisul in ploaie mestecand continuu.
  5. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat untul si zeama de lamaie.
  6. Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.
  7. Pentru asamblarea prajiturii, am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gis si ultima foaie.
  8. Am acoperit cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o. Pofta buna!!!