Mod de preparare Prajitura cu cafea si fructe

  1. Separi albusurile de galbenusuri, si le bati spuma, adaugi zaharul si bati in continuare.
  2. Se adauga galbenusurile pe rand, margarina topita si racita, esenta si se amesteca bine.
  3. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si amesteci usor de jos in sus.
  4. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pt. cca 40 minute
  5. Se pune galetina la inmuiat pt.15 min, apoi se topeste pe foc si se da la rece.
  6. Se bate frisca cu esenta de rom, se amesteca apoi cu gelatina racita, cafeaua si fructele confiate( poti pune si fructe din compot, scurse bine) taiate cubulete mici.
  7. Se pun la fiert apa cu zaharul, esenta si coaja de lamaie si se lasa la fiert pana se leaga siropul, dupa care se da la rece.
  8. Tai blatul in doua parti inegale, iar parte cea mai mare o mai tai o data.
  9. Opresti cca ¼ din crema, pt.ornat.
  10. Pui o foaie de blat in tava( partea mai groasa a baltului), o insiropezi, pui gemul, apoi a doua foaie de blat insiropat, jumatate din crema, ultima parte a blatului si acoperi cu restul de  crema.
  11. Lasati la rece pt.2-3 ore dupa care tai prajitura bucati si ornezi cu crema oprita si ciocolata data pe razatoarea cu ochiuri mici.