Mod de preparare Prajitura cu caise

  1. Se cerne făina pe masa de aluat.
  2. Se face loc la mijloc şi se pune margarina, zahărul, un ou, sare.
  3. Se întinde o foaie de mărimea tăvii de copt, se dă la cuptor şi se coace pe jumătate.
  4. Se pregătesc dinainte caisele tăiate în două, necojite, pentru prima compozitie.
  5. Se aşază cu partea în care a stat sâmburele în sus şi se umple golul cu puţin zahăr.
  6. Se dă din nou la cuptor până ce s-a topit zahărul şi fructele încep să se moaie.
  7. Între timp se pregateste a doua compozitie: se freacă cele trei gălbenuşuri cu zahăr, se adaugă făina şi la urmă cele trei albuşuri bătute spumă.
  8. Se toarnă compoziţia peste fructe, se coace la foc potnvit.
  9. Se taie calde în romburi sau în dreptunghiuri.
  10. În loc de caise se pot pune prune, vişine, fragi etc.