Mod de preparare Prajitura cu caise

Pregatirea blatului 

  1. Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca.
  2. Se razuie coaja.
  3. Fructul se taie in doua si se stoarce.
  4. Etapa II: margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.
  5. Etapa III: Ouale se incorporeaza acestei mase de margarina si zahar fara a separa albusul de galbenus.
  6. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc.
  7. Etapa IV: Coaja de lamaie, faina si praful de copt se amesteca.
  8. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie.
  9. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.

Umplutura 

  1. Etapa I: Caisele proaspete se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie.
  2. Se taie fructul in doua si se scoate samburele.
  3. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.
  4. Etapa II: Cuptorul se incinge in prealabil la 180º C.
  5. Tava se acopera cu hartie cerata.
  6. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun jumatatile de caisa cu partea bombata in sus.
  7. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc si se lasa 25-40 minute pana devine aurie.
  8. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
  9. Etapa III: In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie.
  10. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.
  11. Etapa IV: Frisca batuta se toarna peste prajitura racita.
  12. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.
  13. Etapa V: In loc de frisca, puteti folosi albus de ou batut spuma, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici sau alte fructe de sezon.