Mod de preparare Prajitura cu caramel

  1. Separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul.
  2. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt.
  3. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu Rama Maestro si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
  4. Fa testul scobitorii (daca nu se prinde nimic pe scobotoare, dupa ce a fost introdusa in blat, trebuie scoasa tava din cuptor).
  5. Pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele (500 ml) fiert. Lasa-l pe foc mic, se va topi repede. Da laptele la o parte.
  6. Ouale, plus 2 linguri zahar se mixeaza bine pana ajung o spuma. Adauga 3 linguri de amidon alimentar si mixeaza.
  7. Pune laptele ( 150 ml) si mixeaza iar. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga 2-3 picaturi de esenta de portocala.
  8. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga Rama Maestro frecata putin.
  9. Taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema.
  10. Caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga Rama. Lasa la topit. Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste si nu mai poate fi utilizat.
  11. Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie.