Mod de preparare Prajitura cu ciocolata, frisca si batoane

  1. Blat(3 foi)
  2. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
  3. Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.
  4. Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  5. Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara( aprox 22/33), tapetata cu hartie de copt, pana trec testul scobitorii.
  6. Se scot din tava si se lasa la racit.
  7. Crema ganche: 200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata( dar nu trebuie sa fiarba).
  8. Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h.
  9. Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema.
  10. 50 ml frisca se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in crema de ciocolata.
  11. Se da la frigider.

Crema de frisca cu mars: 

  1. Gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca.
  2. Se lasa 10 min la hidratat.
  3. Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie.
  4. Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina.
  5. Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa.
  6. Se da la frigider.

Siropul:

  1. Apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste.
  2. Cand s-a racorit putin se pune romul.

Asamblare: 

  1. Pe un platou/tava se pune una din foi, se insiropeaza foarte putin, se intinde crema ganche, se acopera cu cea de-a doua foaie de blat, se insiropeaza la fel de putin, se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.
  2. Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte.
  3. Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura:ciocolata se amesteca cu laptele si margarina si se pune pe bain marie pana este complet topita.
  4. Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform.
  5. Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona.
  6. Am decorat cu bombonele de ciocolata.