Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza

Blat:

  1. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa.
  3. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom si se toarna peste albusuri, amestecand usor.
  4. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Bombitele de branza:

  1. Branza se mixeaza bine cu zaharul.
  2. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi nuca de cocos si amidonul.
  3. Cu mainile umezite se formeaza bombitele.
  4. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat.
  5. Se da tava la cuptor la foc mediu, pana blatul trece proba scobitorii.

Sosul de ciocolata: 

  1. Ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu laptele si margarina si se pune la microunde sau pe bain-marie.
  2. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.