Mod de preparare Prajitura cu crema de cafea

  1. Caramelizezi 150 gr zahar, stingi cu apa calduta si fierbi siropul pana se dizolva tot zaharul ars.
  2. Bati albusurile spuma, picurand cate putina zeama de lamaie.
  3. La sfarsit pui treptat jumatate din zaharul ramas si bati pana se intareste bezeaua.
  4. Freci galbenusurile cu restul de zahar.
  5. In faina adaugi siropul caramel, crema de galbenusuri, esenta, si, la sfarsit, spuma de albusuri, amestecand de jos in sus.
  6. Se unge o tava, se toarna compozitia si se coace 35 min, la foc mijlociu.
  7. Freci ouale cu zaharul pe baie de aburi, cacaua si cafeaua, pana se ingroasa crema si se lasa la racit.
  8. Incorporezi crema cate putin in margarina Rama frecata spuma.
  9. Pentru sirop, fierbi zaharul cu apa, stingi focul si torni coniacul.
  10. Torni siropul fierbinte pe blatul racit, il acoperi cu crema si il decorezi cu ciocolata rasa.
  11. Lasi la rece timp de 2-3 ore.