Mod de preparare Prajitura cu crema de dovleac

  1. Freci galbenusurile cu zaharul si untul moale adaugi smantana, faina in ploaie, praful de copt si nuca macinata.
  2. A mesteci, incorporezi albusurile batute spuma, torni compozitia intr-o tava mai mica si o coci la foc potrivit 25-30 minute.
  3. In acest timp pregatesti crema, cureti 300g dovleac, il dai pe razatoarea mare, il stropesti cu zeama de lamaie si-l fierbi la foc mic cu o lingura de apa si esenta de vanilie.
  4. Pui dovleacul ramas la cuptor sa se coaca impreuna cu miezul de nuca.
  5. Scoti nuca dupa 10 minute de copt, dar mai lasi dovleacul inca 20 de minute.
  6. Dupa ce a fiert dovleacul ras, il pasezi si-l amesteci cu frisca batuta, cu zaharul si zaharul vanilat.
  7. Intinzi crema obtinuta peste blatul copt si racit si decorezi prajitura cu felii de dovleac copt si cu miez de nuca.