Mod de preparare Prajitura cu crema de frisca

Blat: 

  1. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa aceea se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine spuma tare.
  2. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca usor.
  3. La final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  4. Se baga la cuptor intr-o tava unsa cu margarina Rama la o tempetatura de 180 grade.

Crema: 

  1. Se pune sa se moaie gelatina cu o jumatate de ceasca de cafea cu apa calduta.
  2. Intre timp se bate frisca pana devine tare si se da la rece.
  3. Separat se bat cele doua albusurispuma si se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se bate bine.
  4. Cele doua galbenusuri se adauga in gelatina inmuiata si cealalalta jumatate de zahar si se pune pe foc sa se inmoaie dar sa nu fiarba.
  5. Albusurile spuma, galbenusurile cu gelatina se adauga in frisca si se amesteca energic.
  6. Aceasta crema se pune in blatul taiat in doua pe orizontala si insiropat cu sirop facut din apa si zahar fiert si racit.
  7. Deasupra se pune glazura de ciocolata si nuca de cocos.