Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie

Preparare blat

  1. Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Se bat foarte bine apoi se adaugă zahărul. 
  2. După ce s-au bătut bine se adăugă făina şi gălbenuşurile. 
  3. Se unge tava cu margarină şi se tapetează cu făină. Se dă la cuptor.

Preparare crema:

  1. Punem laptele la fiert, apoi adăugăm 1 lg. zahăr tos.
  2. Când începe să fiarbă se adaugă 1 lingură de griş cu vârf.
  3. Se mestecă cu o lingură de lemn până începe să se îngroaşe, apoi o lăsăm să se răcească puţin.
  4. Radem coaja de la o lămâie.
  5. Tăiem lămâia în două şi o stoarcem să-i scoatem toată zeama.
  6. Un pachet de margarină se freacă cu coaja de lămâie şi apoi încet adăugăm câte o lingură din laptele cu griş, zeamă de la lămâie.
  7. Se adaugă în cantităţi mici ca să nu se taie crema.

Asamblare si decorare:

  1. Blatul nu se însiropează. După ce s-a răcit se taie în două şi se adaugă crema obţinută.
  2. Se pudrează cu zahăr şi se dă la rece.
  3. Se taie în bucăţi.