Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie si bezea

Blat: 

  1. Ouale se mixeaza intens cu zaharul, treptat.
  2. Cand acestea devin spumoase se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, cacaoa si esenta de rom.
  3. Se incorporeaza bine toate ingredientele.
  4. Se ia o tava nu foarte mare, se unge cu putina margarina,se pune hartie de cop, se toarna compozitia in tava.
  5. Aceasta se da in cuptorul incins pana blatul este copt.

Crema: 

  1. Galbenusurile se amesteca cu faina bine de tot.
  2. Peste se pune zaharul, laptele si esenta de vanilie.
  3. Acestea se pun pe foc pana crema devine ca o budinca.
  4. Cand e gata se ia de pe foc, se pune coaja de la o lamaie si se lasa sa se raceasca.
  5. Cand s-a racit se incorporeaza si margarina frecata spuma.

Bezeaua: 

  1. Albusurile se bat spuma.
  2. Peste incepe sa se puna zaharul pudra treptat si putina zeama de lamaie.
  3. Apoi se bate pe baie de aburi pana se intareste bine.
  4. Peste blatul copt si racit, se toarna crema si se niveleaza cu o paleta.
  5. Deasupra se pune bezeaua si peste se rade niste ciocolata.
  6. Se da la rece apoi serviti.