Mod de preparare Prajitura cu crema de lapte

Blat: 

  1. Intr-un bol de plastic de pun ouale si le lasam sa ajunga la temperatura camereim, asta-n cazul in care ele sunt reci.
  2. Apoi mixam oarte bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul.
  3. Se mixeaza pana nu se mai simte zaharul de loc iar ouale si-au dublat volumul.
  4. Se adauga faina si cacaoa treptat amestecand de jos in sus, se face manual nu cu mizerul.
  5. Atentie, am scris circa 400 g faina pt ca se adauga faina si in functie de cat de mari sunt ouale si in functie de cat s-au marit in urma mixatului.
  6. Iti dai seama cand sa te opresti din adaugat faina in momentul in care coca arata ca cea ca de chec, cu o textura un pic mai groasa.
  7. La sfarsit se adauga romul.
  8. Aluatul obtinut se imparte in 3 si se coc, una cate una , intr-o tava in care s-a asezat hartie de copt.
  9. Se lasa la cuptor la foc mic circa 15-20 min.
  10. Se incearca cu scobitoarea inainte de a fi scoasa din cuptor, daca pe scobitoare ramane aluat lipicios inseamna ca nu este inca gata si o scoatem in momentul in care pe scobitoare nu ramane niciun pic de aluat.

Sirop: 

  1. Se fierbe apa cu zaharul si lamaia taiata feliute.
  2. Cand a dat in clocot se da la racit.
  3. Cand siropul etse rece se adauga lingurita de rom.

Crema: 

  1. Intr-un bol de pun cele 4 linguri cu zahar si se amesteca cu amidonul.
  2. Se adauga 200 ml lapte, din litrul de lapte pe care-l avem, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase amidonul.
  3. Restul de lapte se pune la fiert, cand a fiert se adauga ciocolata alba si se amesteca pana se topeste ciocolata.
  4. Dam focul la minim si peste laptele cu ciocolata se adauga amidonul.
  5. Se amesteca intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei.
  6. Se lasa pe foc pana cand amestecul se ingroasa bine iar apoi se da la racit.
  7. Intre timp, cat se raceste crema fiarta, mixam margarina Rama (care a fost lasata la temperatura camerei) cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  8. Peste margarina mixata se pune, putin cate putin, crema racita.
  9. Crema obtinuta eu am impartit-o in doua parti.
  10. Foile de blat de insiropeaza cu siropul facut si peste doua din foi se pune crema obtinuta.
  11. Se da la rece si intre timp facem glazura.

Glazura: 

  1. Se topeste margarina impreuna cu cioclata.
  2. Cand s-a topit se pun 2 linguri cu zahar.
  3. Se mai amesteca un minut si se da deoparte circa 5 minute.
  4. Se pune peste ultima foaie.
  5. (ultima foaie se insiropeaza si ea) Se lasa la rece macar 12 ore, pentru a se insiropa bine, si apoi se taie dupa bunul plac.