Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie, coacaze si zmeura

Preparare blat: 

  1. Albusurile de la oua se bat spuma impreuna cu zaharul.
  2. In spuma obtinuta, se adauga pe rand, in aceasta ordine: apa, galbenusurile amestecate cu uleiul, praful de copt si faina.
  3. Se amesteca usor de jos in sus.
  4. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu putina margarina Rama Maestro si tapetata cu faina.
  5. Se coace la foc mediu, pentru aprox 15-20 minute (in functie de cuptor).
  6. Cel mai sigur este sa faceti testul scobitorii: (in blat se infige o scobitoare, iar daca cand o scoateti este curata, inseamna ca blatul este gata).
  7. Se scoate din tava si se lasa la racit.

Preparare crema: 

  1. Laptele se pune la fiert.
  2. Praful de budinca se amesteca cu cele 2 galbenusuri, zaharul, faina si putin lapte.
  3. Compozitia obtinuta se toarna incet in laptele care fierbe si se amesteca continuu, pana se ingroasa.
  4. Se ia de pe foc, se adauga aroma de vanilie sau zaharul vanilat si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca.
  5. Margarina Rama Maestro, la temperatura camerei se mixeaza pana devine cremoasa.
  6. In ea, se adauga trepata cate o lingura din budinca racita si se mixeaza in continuare, pana amestecam intreaga cantitate.

Asamblare si decorare:

  1. Blatul se poate insiropa cu un sirop din apa si zahar vanilat sau cu orice fel de suc de fructe doriti.
  2. Deasupra lui se intinde crema.
  3. Se aranjeaza si fructele spalate si curatate de codite, pe toata suprafata prajiturii.
  4. Optional, se poate orna cu frisca.
  5. Se da la rece pentru cel putin 3 ore inainte de a fi servit.