Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si bezea

Blat: 

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.
  3. Se adauga galbenusurile, cacaoa, esenta de rom si praful de copt si se bate bine.
  4. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 180 grade 25 min aprox.
  5. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.

Crema: 

  1. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat, faina, amidonul apoi se toarna treptat laptele.
  2. Se pune totul pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.
  3. Margarina Rama se freaca spuma impreuna cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul.
  4. Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste margarina Rama si se freaca bine.
  5. Se toarna crema de margarina Rama peste blatul racit si se niveleaza uniform.
  6. Albusurile ramase de la crema se bat spuma pe abur impreuna cu 200 g zahar si 2 plicur de zahar vanilat.
  7. Se fierbe apa intr-o oala apoi se pune bolul in care se bat albusurile si se bate asa deasupra aburilor (bain-marin) timp de cinci minute aprox.
  8. Pana cand devine bezea.
  9. Se toarna bezeaua peste crema de pe prajitura.
  10. Peste bezea eu am pus capuccino si ciocolata de lapte rasa.
  11. Se lasa la frigider si se serveste a doua zi.