Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

Crema de vanilie:

  1. Intr-o farfurie se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, amestecand in continuu pana se obtine o pasta groasa
  2. Se adauga zaharul vanilat si se mai amesteca putin.
  3. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-un vas in care am turnat deja laptele si se pune pe foc amestecand in continuu cu o lingura.
  4. Dupa ce se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga margarina Rama amestecandu-se pana ce se topeste margarina apoi se lasa la racit.

Spuma de ness:

  1. Se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana se dizolva zaharul.
  2. Apoi se adauga cele 2 linguri de ness si se mai bate circa 5 minute.

Asamblare si decorare:

  1. Dupa ce crema s-a racit se insiropeaza feliile de tort, se ung cu crema si se imbraca cu spuma de ness.
  2. Se pudreaza pe deasupra cu cacao, iar cu o lingurita se fac cateva valuti in spuma de ness.
  3. Se lasa la rece circa 1 ora jumatate apoi se savureaza cate o felie impreuna cu familia.