Mod de preparare Prajitura cu crema de zahar ars

  1. Caramelizam zaharul si il turnam pe fundul unei tavi medii, incercand sa acoperim o suprafata cat mai mare.
  2. Pregatim crema: batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie.
  3. Pregatim blatul: amestecam faina cu praful de copt, cacao si cafeaua.
  4. Separat, amestecam oul cu zaharul, adaugand laptele, uleiul esenta si la final cate o lingura din ingredintele uscate.
  5. Peste caramelul racit turnam crema de oua.
  6. In mijlocul tavii turnam amestecul pentru blat, ca in imagini.
  7. Blatul se va ridica la suprafata la copt.
  8. Prajitura se coace cam 30-40 de minute in cuptorul preincins, la foc mediu.
  9. Folositi o scobitoare pentru a verifica daca e coapta (introduceti o scobitoare in diverse parti ale blatului si, daca e copt, ea va iesi uscata).
  10. Rasturnati prajitura pe un platou si serviti-o rece, cu topping de ciocolata sau cu frisca.