Mod de preparare Prajitura cu dovleac

  1. Preîncălziţi cuptorul ( la temperatură moderată).
  2. Amestecaţi zahărul şi laptele într-un castron mare.
  3. Încorporaţi şi bateţi ouăle pe rând până obţineţi o cremă pufoasă.
  4. Adăugaţi dovleacul şi amestecaţi bine.
  5. Adăugaţi făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorţişoara, nucuşoara şi sarea conform reţetei şi mestecaţi continuu până ce obţineţi o pastă omogenă, un aluat omogen.
  6. Puneţi compoziţia în două forme de chec( sau folosiţi o formă rotundă).
  7. Coaceţi la temperatură moderată timp de 1 h.
  8. Scoateţi formele din cuptor, lăsaţi-le să se răcească timp de cca. 15 min.
  9. Scoateţi prăjitura din forme şi după ce se răceşte o pudraţi cu zahăr sau cu nucă.