Mod de preparare Prajitura cu dovleac

  1. Se amesteca 3 lg de ulei cu 2 lg faina si se pune pe foc amestecand pana se ingroasa.
  2. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se pune apa minerala, restul de ulei, praful de copt.
  3. Se framanta bine.
  4. Se intinde o foaie din aluatul obtinut si se unge cu sosul din ulei si faina.
  5. Dovleacul se caleste cu uleiul si zaharul, se scurge zeama si la sfarsit se adauga scortiosoara.
  6. Se decupeaza dreptunghiuri de 6 cm si se umplu cu dovleac si se ruleaza aducand capetele in interior sa nu curga dovleacul.
  7. Se cresteaza de 3, 4 ori deasupra si se aseaza intr-o tava de copt.
  8. Se coc 15 minute la cuptorul deja incins.
  9. Se servesc pudrate cu zahar.