Mod de preparare Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Blatul:

  1. Laptele, zaharul, uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul, apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute, amestecand bine.
  2. Intr-un castron se pune faina( 3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.
  3. Se adauga incet-incet si restul de faina pana obtinem un aluat tare.
  4. Se imparte aluatul in 4 parti( eu l-am impartit in 3 pentru ca am copt in tava mare de la aragaz, dar este mai simplu sa impartiti in 3 parti si sa folositi o tava mai mica).
  5. O tava se unge cu margarina( pe spate) si se intind foile de marimea tavii. Se coc aprox 5 min, pana se rumenesc.

Crema:

  1. Laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste intr-o cratita, apoi se adauga grisul treptat pana obtinem o crema tare.
  2. Lasam la racit, iar cand este racit complet se adauga cate o lingura in margarina frecata spuma.
  3. Daca faceti 4 foi impartiti crema in 3 parti si in una din parti puneti cacao, dar daca faceti ca mine puneti cacao in 2 parti.

Asamblare:

  1. Pentru 4 foi: Pe prima foaie intindeti 1/2 din crema alba, foaie, crema neagra, foaie, crema alba, foaie. Lasati la temperatura camerei pana a doua zi cu o greutate deasupra.
  2. Pentru 3 foi: Foaie, crema neagra, foaie, crema alba,f oaie. Lasati peste noapte la temperatura camerei cu o greutate deasupra,dimineata taiati pe latime la jumatate,pe una din foi intindeti crema neagra si suprapuneti cealalta jumatate astfel incat sa vina deasupra crema alba! Punet din nou greutatea si mai lasati cateva ore.