Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de lamaie

  1. Am amestecat la cald (pe foc moale) mierea, zaharul si margarina Rama, pana s-au omogenizat (doar vreo 4-5 minute), am luat de pe foc si am adaugat oualele pe rand, cand compozitia era doar calduta, apoi am adaugat faina si bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de suc de lamaie, apoi am omogenizat coca.
  2. Se imparte coca in 3 buc. egale, care se intind pe dosul tavii unse cu ulei sau tapetata cu hartie si se coc pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.
  3. Intre timp am preparat un gris cu lapte.
  4. Cand a fost gata am adaugat aromele, apoi am lasat sa se mai raceasca.
  5. Cand era caldut spre rece am adaugat margarina si sucul de lamaie si am omogenizat.
  6. Gemul l-am amestecat cu nucile razuite.
  7. Am pus o foaie, apoi un strat de crema cu gris si lamaie, alta foaie, apoi un strat de gem cu nuci si inca o foaie deasupra.
  8. Am pus o tava deasupra si o carte mai grea si am introdus prajitura in frigider.
  9. Dupa cateva ore am scos-o, am taiat-o in doua parti pe lungime, am uns una dintre parti cu ciocolata si am asezat deasupra cealalta bucata.
  10. Am introdus din nou prajitura in frigider si am servit-o a doua zi, dupa ce am portionat-o.