Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de mere

  1. Din toate ingredientele pentru aluat faramitezi compozitia pe care o lasi sa se odihneasca.
  2. Intre timp pregatesti crema de mere.
  3. Cureti merele de coaja, le dai pe razatoarea mare si le calesti cu margarina.
  4. Cand merele au scazut si au devenit ca o pasta, adaugi zeama de lamaie si zahar dupa gust.
  5. La sfarsit presari scortisoara.
  6. In aluatul preparat anterior mai adaugi faina pana obtii un aluat elastic din care intinzi 4-5 foi subtiri.
  7. Le coci apoi pe rand in tava de la aragaz.
  8. Dupa ce s-au copt le lasi sa se raceasca.
  9. Montezi prajitura in tava in care ai copt foile.
  10. Asezi o foaie, presari putin gris, apoi asezi strat de crema de mere, urmatoarea foaie si iar un strat de mere si repeti operatia pana termini foile si merele.
  11. Ultima trebuie sa fie o foaie.
  12. Acoperi prajitura cu un prosop curat, asezi o planseta mai grea peste ea si a doua zi tai patrate pe care le acoperi cu un strat de zahar pudra cu aroma de vanilie.