Mod de preparare Prajitura cu fructe confiate! (inventie proprie)

Blat: 

  1. Se separa ouale.
  2. Albusurile se bat spuma cu zaharul.
  3. Galbenusurile se bat cu uleiul, pana devin ca o maioneza.
  4. Peste albusurile spuma punem galbenusurile, apoi punem apa putin cate putin si al final incorporam faina impreunata cu praful de copt.
  5. Punem coca in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc potrivit pana la coacere.
  6. Dupa ce s-a copt, luam hartia de pe el si il asezam din nou in tava.

Sirop: 

  1. Fierbem apa impreuna cu zaharul in clocot pana ce acesta se topeste.
  2. Decojim portocalele, iar cojile le tocam cubulete si le punem in apa sa clocoteasca, pana se inmoaie, apoi punem si portocalele taiate cubulete.
  3. Se mai dau 2-3 clocotete pana se inmoaie, apoi le scoatem pe un servetel de hartie sa se scurga pentru a se confia.

Crema: 

  1. Pregatim cremele asa cum scrie pe pachet.
  2. Asezarea: insiropam blatul cu siropul preparat, asezam crema de cicolata racita, presaram porocalele confiate si merele taiate si ele cubulete, alegem cu grija bucatile de coaja de portocale (o sa le folosim la ornat) apoi intindem peste fructe si crema de vanilie.
  3. Presaram cacao si ornam cu cojile de portocala.