Mod de preparare Prajitura cu fructe diverse

  1. Ingredientele trebuie sa fie foarte reci deaceea inainte de intrebuintare tii la frigider margarina si apa.
  2. Amesteci faina si nuca intr-un castron.
  3. Adaugi margarina pe care o faramitezi in faina cu furculita pana cand compozitia are aspect de firimituri mari de paine.
  4. Torni apa in care ai dizolvat sarea si amesteci cu furculita in sens circular.
  5. Daca e necesar mai adaugi 2-3 lingurite de apa.
  6. Strangi apoi aluatul in maini fara sa-l faramitezi si ii dai forma unei mingi.
  7. Il infasori intr-un servet si il lasi sa se odihneasca tot la frigider 30 minute.
  8. Imparti apoi aluatul in 2 parti din care intinzi 2 foi groase de 3-4 mm.
  9. Cu una din foi imbraci o tava rotunda mai inalta.
  10. Pe foaia de aluat din tava presari stafidele, peste ele asezi prunele taiate jumatati si trecute prin 3 linguri de zahar amestecat cu 1 varf de cutit de sare.
  11. Presari zaharul ramas, razi doua ciocolate si acoperi cu cealalta foaie de aluat pe care o intepi din loc in loc cu furculita.
  12. Cureti perele de coaja, le tai felii dupa preferinta, le treci prin 2 linguri zahar amestecate cu 1 varf de cutit de sare si le asezi peste ultima foaie de aluat.
  13. Presari cateva stafide, zaharul ramas razi si cele 2 ciocolate si dai prajitura la cuptor 40 minute.