Mod de preparare Prajitura cu gem

  1. Spargem intr-un vas cele trei oua peste care adaugam zaharul, uleiul si laptele.
  2. Amestecam bine intredientele pana cand se topeste tot zaharul.
  3. Stingem lingurita de bicarbonat cu putina zeama de lamaie sau otet si apoi adaugam bicarbonatul peste celelalte ingrediente.
  4. In cazul in care nu avem bicarbonat, putem sa-l inlocuim cu praf de copt.
  5. Se incorporaeaza treptat faina pana cand rezulta un aluat tare care se poate intinde in tava.
  6. Ungem o tava cu putin ulei si punem in mijlocul ei aluatul de prajitura, apoi il intindem in tava folosindu-ne de maini.
  7. Trebuie sa incercam sa intindem blatul cat mai uniform. 
  8. Incingem bine cuptorul si lasam blatul pentru prajitura cu gem la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
  9. Dupa ce trec cele 15-20 de minute si blatul este pe jumatate copt, scoatem prajitura de la cuptor si intindem uniform gemul deasupra.
  10. In timp ce prajitura cu gem se afla la cuptor, se bat albusurile pentru bezea.
  11. Atunci cand albusurile s-au intarit putin si s-au albit, se adauga zaharul si zeama de lamaie.
  12. Apoi se bat pana cand au devenit o spuma tare. 
  13. Scoatem prajitura cu gem din cuptor si intindem cat mai bine bezeaua peste gem.
  14. Mai lasam prajitura cu gem si bezea la cuptor pana cand bezeaua isi schimba culoarea.