Mod de preparare Prajitura cu glazura de serbet sau ciocolata

  1. Bati albusurile spuma tare,adaugi zaharul in ploaie si bati pana se topeste si albusul devine lucios.
  2. Adaugi galbenusurile,coaja de portocala sau de lamaie si apoi faina.
  3. Pui compozitia intr-o tava dreptunghiulara si o dai la cuptor.
  4. Cand blatul se desprinde de pe marginea tavii, inseamna ca este aproape copt.
  5. Ca sa fii sigura, incearca cu o scobitoare.
  6. Faci un sirop din 200 ml apa, 4 linguri zahar si o esenta de vanilie.
  7. Tai blatul in 2 parti.
  8. insiropezi prima parte de blat putin, pui gemul, apoi cealalta parte de blat, insiropata.
  9. Intinzi apoi glazura de serbet.
  10. Serbetul il gasesti in comert , la borcane de 300-400 g.
  11. In caz ca serbetul nu va place, se poate folosi glazura de ciocolata preparata din: 100 g ciocolata de menaj, 1 lingura de otet, margarina Rama cat o nuca si apa.
  12. PREPARAREA GLAZURII se face astfel: razi ciocolata si o inmoi pe baie de abur, adaugi otetul, margarina Rama si o subtiezi cu 4-5 linguri de apa.
  13. O lasi sa se raceasca, apoi o torni peste prajitura.