Mod de preparare Prajitura cu gris si gem acrisor

  1. Amesteci oull cu zahărul, margarina, laptele și mierea și le dai pe toate să fiarbă la foc mic, până își schimbă culoarea.
  2. Le lași să se răcească, după care amesteci făina cu praful de copt și o încorporezi în compoziția răcită.
  3. Frămânți un aluat pe care îl împarți în trei și faci trei foi.
  4. Le coci pe fiecare timp de 10 minute la temperatură potrivită pe dosul tăvii tapetat cu hârtie de copt.

Crema: 

  1. Fierbi laptele, iar când acesta fierbe, adaugi grișul și amesteci cu telul ca să nu rămână cocoloașe, până se îngroașă.
  2. Îl lași să se răcească.
  3. Între timp freci margarina cu zahărul și cu coaja de lămâie.
  4. Adaugi și grișul răcit și amesteci bine.
  5. Pui prima foaie pe un platou și o ungi cu această cremă.
  6. Pui a doua foaie deasupra și o ungi cu gem.
  7. Pui și a treia foaie și o pudrezi cu zahăr.
  8. Dai prăjitura la rece pentru câteva ore, după care o tai.