Mod de preparare Prajitura cu inghetata

Blatul

1. 6 galbenusuri se freaca cu 150 gr zahar, se adauga 3 linguri cacao, 4 linguri faina si un praf de copt.

2. Separat se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar si se amesteca usor cu galbenusurile.

3. Se pune coca intr-o tava si se da la cuptor la 200 grade timp de 25-30 minute.

Crema

1. 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar si 1 lingura de faina se amesteca foarte bine dupa care se adauga 200 gr lapte si se fierb pana se ingroasa.

2. Se amesteca tot timpul ca sa nu se prinda de vas.

3. Se lasa crema la racit, dupa care se amesteca cu 300 gr margarina Rama batuta spuma cu 150 gr de zahar pudra si 1 esenta de vanilie.

Glazura 

1. Albusurile de la cele 4 oua ramase se bat spuma cu 200 gr zahar pe abur plus o vanilie.

2. Se bate pana se incalzeste spuma.

3. Se pune blatul, apoi crema si se lasa un pic la frigider (15 minute) dupa care se pune glazura.

4. Se rade ciocolata deasupra.

5. Lasati prajitura la frigider cam 2 ore dupa care o taiati si o puneti in congelator.

6. O puteti scoate cu 10 minute inainte de a fi servita.