Mod de preparare Prajitura cu limette si rom

  1. Margarina Rama se topeste si se lasa la racit.
  2. Se spala limettele cu apa fierbinte si se usuca.
  3. Coaja unei limette se rade si se pune pe o farfurioara si se stoarce obtinandu-se sucul.
  4. Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si praful de budinca.
  5. Se cern intr-un castron si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat, romul, ouale, coaja rasa de limette si se adauga margarina topita si racita.
  6. Se omogenizeaza totul foarte bine si se intinde pe o tava de 30/40 unsa si se baga in cuptorul preincalzit timp de 20-30 min la 180 grade.
  7. Tava se aseaza pe un grilaj dupa ce e gata si se lasa la racit.
  8. Se spala limettele pentru glazura cu apa fierbinte si se usuca.
  9. Se rad cojile.
  10. Sucul se stoarce si se amesteca cu zaharul pudra, pana devine un sirop gros.
  11. Se adauga coaja rasa de limette si se unge prajitura cu acest sirop si se lasa sa se intareasca.