Mod de preparare Prajitura cu mac, mere si branza dulce

  1. Pentru aluat se cerne faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, laptele si margarina.
  2. Ingredientele se amesteca cu mixterul manual, cu framantotorul, mai intai la viteza mica apoi la viteza maxima timp de 5 minute.
  3. Aluatul se lasa acoperit intr-un loc cald pana creste.
  4. Aluatul crescut se presara usor cu faina, se scoate din castron si se intinde pe suprafata de lucru, se pune intr-o tava, de dimensiune 38/28 cm unsa cu grasime.
  5. Pentru umplutura se pun intr-o oala laptele, grisul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si se fierb in continuu.
  6. Dupa ce au fiert se iau de pe foc si se adauga branza dulce, amestecata in prealabil cu margarina si cu ouale.
  7. Crema obtinuta se imparte in doua: jumatate se amesteca cu mac, bucati de mar si stafide apoi se intinde peste aluatul din tava
  8. Restul de crema de branza se intinde deasupra.
  9. Pentru aluatul faramicios se cerne faina intr-un castron, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga margarina si se amesteca cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.
  10. Aluatul faramicios se presara deasupra cremei de branza cu ajutorul unei razatoare si se baga tava in cuptortul preincalzit.
  11. Se coace 35 min la 180 grade.