Mod de preparare Prajitura cu mere

  1. Se pune intr-un vas faina cu praful de copt si cu un praf de sare.
  2. Se amsteca bine.
  3. Se adauga margarina Rama, care a fost tinuta la rece, in prealabil.
  4. Se amesteca, pana se obtine un aluat faramicios, apoi se adauga zaharul.
  5. Se adauga oul si apa, si se framanta repede, pana se obtine un aluat neted.
  6. Se inveleste in folie se plastic si se da la frigider pana se prepara umplutura de mere.
  7. Merele se curata si se dau pe razatoare, impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat si scortisoara.
  8. Dupa aproximativ 10 minute, se da la rece compozitia.
  9. Se scoate aluatul din frigider si se intinde un aluat subtire.
  10. Se decupeza diferite forme, iar in mijloc se pune cate o lingurita de umplutura si se strang sub forma de saculeti.
  11. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
  12. Se pudreaza cu zahar.