Mod de preparare Prajitura cu mere

  1. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si apoi galbenusurile.
  2. Se bate bine cu mixerul si adauga si uleiul.
  3. Se scoate mixerul si se adauga laptele si se amesteca cu o lingura.
  4. Se amesteca faina cu praful de copt, se adauga in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn.
  5. Merele se spala, se dau pe razatoare, se storc bine de zeama si se pun la calit cu zahar dupa gust.
  6. Cand sunt calite se iau de pe foc si se adauga scortisoara (tot dupa gust).
  7. Se incinge cuptorul la 180ºC.
  8. Se toarna jumatate de compozitia de aluat in tava de la aragaz si se da 10 min la foc mic sa se intareasca putin.
  9. Se scoate si se adauga merele calite.
  10. Se toarna si cealalta jumatate de compozitie si se baga la cuptor la foc potrivit.
  11. Se incerca cu scobitoarea (se poate pune o tava dedesubt ca sa nu se arda).
  12. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra!.