Mod de preparare Prajitura cu mere

  1. Spalam fructele si le dam pe razatoarea mare.
  2. Le punem la calit intr-o tigaie sau vas neaderent.
  3. Adaugam zahar atat cat consideram noi necesar si dupa ce se mai raceste scortisoara dupa gust.
  4. Pregatim umplutura mai inainte pentru a fi siguri ca are timp sa se raceasca.
  5. Merele razuite le vom lasa pe foc pana o sa scada toata sucul.
  6. Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul si le frecam foarte bine.
  7. Adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza tot. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam o lingura de faina si una de lapte pana le terminam.
  8. Rezultatul o sa fie un aluat ca de clatite dar un pic mai gros.
  9. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din compozitie. Bagam tava in cuptorul deja incins si o lasam 10 minute.
  10. Dupa acest interval de timp, scoatem tava si adaugam razatura de mar si restul de compozitie. Mai lasam la cuptor cam 30 de minute la foc potrivit.
  11. Cand e gata, scoatem tava, o lasam sa se raceasca si dupa o vom presara cu zahar pudra si o taiem.