Mod de preparare Prajitura cu mere

  1. Curatam merele si le scoatem cotoarele.
  2. Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem margarina iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar si dam la cuptor pentru cateva minute pana se caramelizeaza zaharul.
  3. Dupa ce scoatem merele din cuptor se lasa putin la racit.
  4. Separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile spuma cu putina sare, intr-un ibric punem zaharul cu apa pana da un clocot si zaharul se topeste, formandu-se un sirop.
  5. Adaugam siropul treptat, peste albusurile batute spuma si continuam sa mixam; adaugam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie.
  6. Adaugam faina iar de data aceasta amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.
  7. Adaugam aluatul rezultat peste mere si miezul de nuca si se da la cuptor pentru cca. 30-40 de min la foc mic, pana ce se rumenesc.