Mod de preparare Prajitura cu mere

  1. Se aprinde cuptorul la temperature mare pt. a se incalzi.
  2. Se imbraca tava cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
  3. Se curata cele 6-8 mere de coaja si de cotor si se taie cubulete.
  4. Se curate cele 4 mere cu coaja rosie doar de cotor si se taie feliute foarte subtiri (coaja rosie da un aspect placut prajiturii).
  5. Se freaca cele 200 grame Rama Maestro cu 400 grame zahar; se adauga cele 4 oua, 300 grame de faina (cernuta), praful de copt stins cu 1-2 lingurite otet si coaja de lamaie.
  6. In aceasta compozitie se adauga merele taiate cubulete.
  7. Se toarna toata compozitia obtinuta in tava tapetata si se orneaza cu feliutele de mere cu coaja rosie.
  8. Peste acestea se presra zahar tos si scortisoara macinata.
  9. Se da la cuptor, se potriveste focul si coace aproximativ o ora.