Mod de preparare Prajitura cu mere
- Merele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare.
- Se adaugă peste ele 4 - 5 linguri de zahăr, un zahăr vanilat, margarina tăiată cubuleţe mici şi scorţişoară după gust 2-3 linguriţe.
- Din mere se face un piure, se amestecă în cratiţă ca să nu se prindă.
- Se lasă la răcit şi între timp se fac foile.
- Se amestecă ouăle (întregi) cu 9 linguri de zahăr până se face ca o spumă, se adaugă laptele, uleiul, praful de copt şi făina.
- Se face un aluat potrivit, care se pregătește imediat, nu trebuie sa stea la crescut.
- Se unge tava cu ulei și aluatul se împarte în 3.
- Se unge planşeta sau masa de lucru cu ulei.
- Se face o foaie, se rulează pe sucitor apoi se aşează în tavă.
- Se pune jumătate din compoziţia de mere.
- Se face a doua foaie, se aşează în tavă, peste ea se adaugă cealaltă jumătate de umplutură.
- Deasupra se pune ultima foaie care se unge cu ulei (puţin).
- Se dă la cuptor la foc potrivit și se coace aproximativ 40 de minute.
- Este gata când se rumeneşte pe margine, şi casa se umple de miros de scorţişoară…Se lasă la răcit până a doua zi, pentru că foile trebuie să se înmoaie puţin.
- Se răstoarnă şi se taie în forme diferite: pătrate, romburi, se pudrează cu zahăr.