Mod de preparare Prajitura cu mere

  1. Merele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare.
  2. Se adaugă peste ele 4 - 5 linguri de zahăr, un zahăr vanilat, margarina tăiată cubuleţe mici şi scorţişoară după gust 2-3 linguriţe.
  3. Din mere se face un piure, se amestecă în cratiţă ca să nu se prindă.
  4. Se lasă la răcit şi între timp se fac foile.
  5. Se amestecă ouăle (întregi) cu 9 linguri de zahăr până se face ca o spumă, se adaugă laptele, uleiul, praful de copt şi făina.
  6. Se face un aluat potrivit, care se pregătește imediat, nu trebuie sa stea la crescut.
  7. Se unge tava cu ulei și aluatul se împarte în 3.
  8. Se unge planşeta sau masa de lucru cu ulei.
  9. Se face o foaie, se rulează pe sucitor apoi se aşează în tavă.
  10. Se pune jumătate din compoziţia de mere.
  11. Se face a doua foaie, se aşează în tavă, peste ea se adaugă cealaltă jumătate de umplutură.
  12. Deasupra se pune ultima foaie care se unge cu ulei (puţin).
  13. Se dă la cuptor la foc potrivit și se coace aproximativ 40 de minute.
  14. Este gata când se rumeneşte pe margine, şi casa se umple de miros de scorţişoară…Se lasă la răcit până a doua zi, pentru că foile trebuie să se înmoaie puţin.
  15. Se răstoarnă şi se taie în forme diferite: pătrate, romburi, se pudrează cu zahăr.