Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea

  1. Freci galbenusurile cu 200 gr zahar, apoi adaugi amestecand mereu, 8 linguri de apa rece, 6 linguri de ulei, 1/2 lingurita de bicarbonat sau amoniac stins in otet si faina, pana se obtine o compozitie ca de chec.
  2. Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc iute timp de 20 min, pana se coace pe jumatate.
  3. In acest timp se bat albusurile cu 200 gr zahar si zaharul vanilat pana se obtine o bezea.
  4. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare si se calesc fara zahar, doar amestecate cu putina scortisoara.
  5. Cand blatul prinde culoare pe margine se scoate din cuptor si se adauga peste el compozitia de mere rase, apoi peste mere se pune bezeaua.
  6. Prajitura se da la foc mic si se lasa atat cat sa se rumeneasca putin bezeaua.
  7. Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.