Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea

  1. Spalam merele si le curatam de coaja.
  2. Le dam pe razatoarea mare.
  3. Apoi le punem intr-o cratita si le calim impreuna cu zaharul tos si doua pliculete de zahar vanilat.
  4. Dupa ce s-au calit indeajuns se ia de pe foc si se lasa la racit.
  5. Radem coaja de la o lamaie si stoarcem sucul in care dizolvam praful de copt.
  6. Intr-un castron punem galbenusurile peste care adaugam zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma albicioasa.
  7. Peste spuma adaugam uleiul si mixam, apoi adaugam apa clocotita si mixam foarte repede.
  8. In compozitiarezultata adaugam drojdia si mixam,apoi praful de copt stins, coaja de lamaie si un praf de sare si mixam.
  9. In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie putin cate putimn,amestecam usor de jos in sus.
  10. Aluatul trebuie sa curga in falduri deci nici prea subtire, niciprea gros.
  11. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu faina, adaugam merele si introducem in cuptorul preincalzit si coacem la foc mic spre mediu 35-40 min.
  12. Cat timp prajitura sta la cuptor, batem albusurile spuma, adaugam zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.
  13. Cu 5 min inainte de a fi gata prajitura, o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri.
  14. Cu o furculita tragem santulete prin bezea, si o bagam la cuptor pana cand bezeaua prinde o crusta aurie.