Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea

  1. Spalam merele si le curatam de coaja.
  2. Le dam pe razatoarea mare apoi le punem intr-o cratita si le calim impreuna cu zaharul tos si doua pliculete de zahar vanilat.
  3. Dupa ce s-au calit indeajuns se ia de pe foc si se lasa la racit.
  4. Radem coaja de la o lamaie, stoarcem sucul in care dizolvam praful de copt.
  5. Intr-un castron punem galbenusurile peste care adaugam zaharul tos si mixam pana rezulta o spuma albicioasa.
  6. Peste spuma adaugam uleiul si mixam apoi adaugam apa clocotita si mixam foarte repede.
  7. In compozitia rezultata adaugam drojdia si mixam apoi praful de copt stins, coaja de lamaie si un praf de sare si mixam.
  8. In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie putin cate putin, amestecam usor de jos in sus.
  9. Aluatul trebuie sa curga in falduri, deci nici prea subtire nici prea gros.
  10. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata, adaugam merele, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mic spre mediu 35-40 min.
  11. Cat timp prajitura sta la cuptor, batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.
  12. Cu 5 min. inainte de a fi gata prajitura, o scoatem din cuptor si adaugam spuma de albusuri si cu o furculita tragem santuri prin bezea si o bagam la cuptor pana cand bezeaua prinde o crusta aurie.