Mod de preparare Prajitura cu mere si bezea

Preparare umplutura:

  1. Merele se dau pe razatoare si se calesc pe foc impreuna cu zaharul tos.
  2. Dupa ce s-au racit se adauga zaharul vanilinat si coaja de lamaie.

Preparare blat:

  1. Intr-un castron se bat galbenusurile cu zaharul; se adauga apa clocotita, uleiul, drojdia uscata si amestecam.
  2. In sucul de lamaie se stinge praful de copt si se pune peste compozitia de sus; se adauga coaja de lamaie, sarea, faina, putin cate putin.
  3. Aluatul trebuie sa curga in falduri, nici prea gros, nici subtire.
  4. Intr-o tava de 2,5 l se pune hartie de copt si se adauga blatul, peste care se pun merele calite si racite.
  5. Se tine la cuptor 35-40 minute.

Preparare bezea

  1. Batem albusurile spuma cu zaharul si se pun peste prajitura cu 5 minute inainte de a fi scoasa din cuptor.
  2. Cu o furculita tragem santulete prin bezea si o dam la cuptor la foc mic, inca 5 minute.