Mod de preparare Prajitura cu mere si crumble crocant

  1. Pentru inceput incalziti cuptorul la 180 de grade si tapetati cu Rama Maestro mici vase de yena sau alte forme pe care le aveti la indemana.
  2. Amestecati 150g faina intr-o farfurie, cu praful de sare si cu 80 g zahar. Adaugati Rama Maestro, taiata cubulete, si framantati rapid, cu varful degetelor, pana obtineti un aluat fraged, ca cel de tarta.
  3. Curatati merele, taiati-le cuburi si puneti-le intr-un bol. Amestecati-le cu faina ramasa, restul de zahar si scortisoara.
  4. Puneti fructele in forme, iar deasupra distribuiti aluatul faramicios si bagati-le la cuptor.
  5. Intre timp pregatiti frisca; bateti bine smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugati frisca obtinuta peste crumble inainte de servire.
  6. Puteti inlocui frisca cu inghetata de vanilie.