Mod de preparare Prajitura cu mere si fructe din dulceata

  1. Ungi cu margarina o tava de 35cmx35cm si asezi merele iaiate in jumatati si curatate de samburi cu partea taiata in sus.
  2. Pui in fiecare jumatate de mar cate 2 stafide, presari 2 linguri de zahar si le dai la cuptor pentru 20 minute.
  3. Bati albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.
  4. Separat freci galbenusurile cu zaharul ramas, uleiul si coaja rasa de lamaie.
  5. Adaugi albusurile batute spuma si faina in ploaie si amesteci de sus in jos.
  6. Torni compozitia peste merele coapte si o dai la cuptor pentru 35-40 minute.
  7. Pentru crema incalzesti laptele cu margarina putin, adaugi zaharul, oul, faina si esenta de vanilie.
  8. Amesteci continuu cu telul pe foc mic timp de 10 minute, apoi imparti compozitia in jumatate.
  9. Intr-o parte din compozitie pui cacao si omogenizezi.
  10. Dupa ce s-a copt blatul il rastorni pe un platou si insiropezi cu un sirop fiert din 50 ml apa,2 linguri zahar,vanilie si zeama de lamaie.
  11. Decorezi apoi prajitura cu crema dupa cum iti place si cu fructele din dulceata.