Mod de preparare Prajitura cu mere si glazura

  1. Se rad merele cu tot cu coaja si peste ele se adauga faina, zaharul, cele doua linguri de cacao, scortisoara si o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se amesteca foarte bine cu mana sau cu o lingura de lemn. Cine vrea, poate adauga si nuci taiate.
  2. Toata compozitia se pune la foc intr-o tava bine tapetata si se coace timp de 40 - 50 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca si se taie, in tava, in patrate sau romburi.
  3. Taiata, prajitua se imbraca in glazura facuta astfel: se pune la foc mic pachetul de margarina Rama Maestro, cele 12 linguri de zahar si 2 linguri de cacao si se omogenizeaza, amestecand continuu.
  4. Cat este calda, se toarna peste prajitura din tava. Se lasa din nou sa se raceasca si se scot faca a pune prajiturile unele peste altele. Pentru decor, am folosi nuca de cocos si bucati de miez de nuca. Pofta buna!
  5. Este o prajitura delicioasa pentru zilele de post.