Mod de preparare Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Preparare foaie:

  1. Amestecam bine ingredientele pentru foaie.
  2. Intindem apoi o foaie pe care o vom coace pe dosul tavii.
  3. Lasam foaia sa de raceasca apoi o rupem in bucati si cu ajutorul sucitorului o maruntim.

Preparare blat:

  1. Frecam galbenusurile impreuna cu zaharul si uleiul pana devin o crema spumoasa.
  2. Batem albusurile spuma si le incorporam in crema cu galbenusuri.
  3. Adaugam apoi faina in care am incorporat praful de copt.

Preparare umplutura:

  1. Se spala merele, se curata, se rad, apoi se amesteca cu zaharul, scortisoara si esenta de rom.

Asamblare si decorare:

  1. Se ia o tava mai mare, se unge cu margarina apoi se tapeteaza cu foaia faramitata.
  2. Continuam apoi cu asezarea stratului de mere.
  3. Peste stratul de mere turnam blatul.
  4. Coacem la foc potrivit 30 minute.
  5. Scoatem prajitura din cuptor o  rasturnam pe un fund de lemn si o dam la racit.
  6. Pregatim intre timp glazura de ciocolata.
  7. Intr-un vas punem apa, ciocolata menaj si margarina si le lasam sa se topeasca.
  8. Amestecam bine pana au aspectul unei creme bine legate.
  9. Dupa ce s-a racit, ornam prajitura cu glazura de ciocolata.
  10. Optional putem orna prajitura cu cateva floricele de frisca.