Mod de preparare Prajitura cu miere

  1. Se pun ingredienele pentru foi, mai putin faina, intr-o cratita si se fierb la foc porivit, amesecandu-se mereu, pana cand se ridica o spuma.
  2. Aceasta compozitie fierbinte se toarna peste faina, se amesteca si dupa ce s-a racit putin, se framanta un aluat care se lasa 15 minute sa se odihneasca.
  3. Se imparte aluatul in patru si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii unse si tapetate.
  4. Se lasa foile la racit si intre timp se prepara crema astfel: se fierbe laptele cu grisul pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
  5. Separat se freaca margarina cu zaharul pudra si vanilia, apoi se unesc cele doua compozitii si se omogenizeaza bine.
  6. Se lasa crema la frigider 5 minute si apoi se pot umple foile.
  7. Pentru un gust mai bun, peste una din foi se pun fructele, spalate si curatate de samburi.
  8. Astfel prima foaie se unge cu crema, peste ea se suprapune foaia a doua.
  9. Peste aceasta se pun fructele si deasupra lor se aseaza foaia a treia.
  10. Aceasta se unge cu crema si se acopera cu foaia a patra, pe care se pune glazura fierbinte.
  11. Glazura se obtine fierband ingredientele pana cand se ingroasa compozitia.