Mod de preparare Prajitura cu mure si zarzare

  1. Se face un blat simplu din ingredientele specificate si se coace intr-o tava dreptunghiulara, de preferat cu margini detasabile.
  2. Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu zeama de la compot si se toarna deasupra crema obtinuta astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine, coaja si zeama de la lamaie.
  3. Apoi adaugam gelatina (pe care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine.
  4. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
  5. Peste stratul de branza se aseaza murele si jumatatile de zarzare(decojite), imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic, numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
  6. Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore.
  7. Se portioneaza dupa bunul plac.

Pofta buna!